• Kermis Ilpendam
  • Attracties op het Kermisterrein
  • De Sweeper
In Ilpendam is het nu - Veel plezier vandaag!

Op deze pagina vindt u het kermisprogramma 2023 op een interactieve manier. Door te filteren ziet u snel wat er op het programma staat. Detail info is binnenkort zichtbaar. Deze zal worden vertoond na het klikken op het betreffende plaatje.

450 jaar geleden werd Nederland - door inzet van o.a. Ilpendammer Gijs Jacobs - bevrijd van de Spanjaarden. Dat vieren we met een lunch en div. leuke activiteiten. Zie ook www.dorpshuisilpendam.nl
Probeer in 10 minuten tijd zoveel mogelijk punten te scoren door via de rode bal de andere bal te raken. Minimale leeftijd 16 jaar. Aanmelden gewenst. Deelname kost € 5,00 p.p. incl. hapjes.
Bij binnenkomst krijg je een gratis drankje en later een lekker hapje. Met alle ronden meespelen kost 15 euro. En vanzelfsprekend zijn er weer hele leuke prijzen te winnen. Let op : VOL=VOL
34e Editie van het Steenwerpen op De Noord. Speel mee met je team bestaande uit 6 personen. Deelname kost 6 euro per team. Aanmelden Gewenst. Prijsuitreiking in het Dorpshuis.
Zin om vanmiddag gezellig te klaverjassen en leuke prijzen te winnen? Kom dan naar de Grote Zaal van het Dorpshuis en speel mee. Deelname kost 5 euro incl. koffie, koek een hapje en een drankje.
Kraken is een variant op het reguliere Klaverjasspel. Deze avond wordt er gestreden om de felbegeerde Volksvermaak Bokaal. Aanmelden kan ter plaatse. De prijsuitreiking vindt na afloop plaats.
Wij zien de laatste tijd weer wat vaker mensen die willen stijldansen. Op deze avond draaien we muziek (ook op verzoek) voor een quickstep, chachacha, etc. Toegang is gratis. Bij succes organiseren we dit vaker.
9e Editie van dit gezellige spel. Je speelt als team bestaande uit 2 personen tegen een ander teams. Er zijn leuke prijzen te winnen. Aanmelden Gewenst. Deelname kost 10 euro per team. Vol=Vol
In teamverband van 4 personen wordt er gestreden om de winst. Rond 23.00 uur is de quiz klaar. Welk team gaat er met de prijs naar huis ? Aanmelden via Facebook (klik op de link).
Vandaag zijn de kermisattracties vanaf 15.00 uur open voor het publiek.
Tussen 18.00 en 19.00 rijden de Botsauto's op lage snelheid zodat - onder andere - ook de allerkleinsten ook veilig een ritje kunnen maken in deze attractie.
Lever je kleurplaat in bij het Dorpshuis. Hier krijg je ook een gratis ijsje. Vanuit daar gaan we met z'n allen de kermis openen. Hoe? Dat is nog een verrassing!
De musikale kick-off van Kermis Ilpendam met lokaal muzikaal talent. Dat is Ilpendam Pop. Verschillende lokale bands treden voor u op in Café Petit Restaurant Het Wapen van Ilpendam.
Kom gezellig Kermisklaverjassen bij De Verzakers in Dorpshuis Ilpendam. Er zijn leuke prijzen te winnen! Deelname kost 3 euro p.p. Vooraf aanmelden is gewenst.
Vandaag zijn de kermisattracties vanaf 15.00 uur open voor het publiek.
Viswedstrijd langs de waterkant bij het Oude Kanaal Voor een visstoel, hengel en aas wordt gezorgd, evenals een hapje drankje tijdens en na afloop. Deelname 5 euro p.p. Aanmelden doet u ter plaatse.
Doe met je team mee aan de vierkamp in Boomgaard 't Hof aan de Hofweg 1. Volg de sociale media voor meer info over dit event...
Tussen 18.00 en 19.00 rijden de Botsauto's op lage snelheid zodat - onder andere - ook de allerkleinsten ook veilig een ritje kunnen maken in deze attractie.
We gaan er een top themafeest van maken. Après Ski DJ Rutger en zanger Wolfgang Schwalbe zetten de boel op zijn kop. Gratis toegang. Let op we werken met muntjes. Voor een bierpul vragen we statiegeld.
Even de kater van de vorige avond wegtrappen. Fietstocht van 70km welke iedereen mee kan rijden (aangepast tempo). Koffie bij de start, en soep na afloop.
Deze puzzeltocht richt zich op kinderen tot en met 12 jaar . Je kunt de puzzeltocht te voet doen. Je hebt dus geen fiets nodig. Deelname kost 2 euro per kind.
Ga naar je plateau en blijf daar zo lang mogelijk staan. Dat zou niet zo moeilijk zijn als je geen last zou hebben van 2 draaiende armen die je eraf proberen te zwiepen. Succes! Deelname kost 5 euro per kind.
Vandaag zijn de kermisattracties vanaf 14.00 uur open voor het publiek.
Zanger Tom Loen heeft een breed scala aan muziekstijlen Hij speelt moeiteloos in op de wensen en verwachtingen van zijn publiek. Kom gezellig luisteren, zingen, drinken, feesten...
Ga naar je plateau en blijf daar zo lang mogelijk staan. Dat zou niet zo moeilijk zijn als je geen last zou hebben van 2 draaiende armen die je eraf proberen te zwiepen. Succes! Deelname kost 5 euro p.p.
Almost Famous is een graag geziene Volendamse coverband, opgericht in 2006. Almost Famous vond zijn oorsprong op de welbekende dijk. Nu te zien/horen in Ilpendam. Gratis Entree
No Signal is een jonge, frisse, energieke en vooral enthousiaste cover/feestband. Of je nou graag de oldies wil horen, of dat je liever los wil gaan op de songs van nu, ze spelen voor ieder wat wils. Gratis Entree
Wie is het meest behendig achter het stuur en wie is er sneller? Volksvermaak maakt er een wedstrijd van voor kinderen tot en met 12 jaar. Deelname kost 5 euro per kind.
Vandaag zijn de kermisattracties vanaf 14.00 uur open voor het publiek.
DJ Ralph is inmiddels een bekende verschijning op het dorp. Hij brengt sfeer op het plein. Ook bekende Ilpendammers zullen de microfoon ter hand nemen. Kortom. we makenr er een gezellig feestje van!
Om de kermis af te sluiten nemen we er nog ééntje. Kies zelf verzoekjes uit middels de tablet in de foyer, en als je wilt... zing je mee. Daarmee komt er een einde aan 11 dagen feest.